Jelenlét – Láthatóvá tenni a láthatatlant

Egy csodálatos barangolásra invitálom a kiállítás látogatóit a színek és az absztrakt formákon keresztül létünk egyszerű tökéletessége felé. Aki mindezt a varázslatot elénk tárja,”JELENLÉT” című kiállításával Családi Kriszta neves kortárs festőművészünk. Képei az élet harmóniáját sugározzák, kapcsolatteremtést az emberrel, természettel és univerzummal fizikai, lelki és szellemi szinten egyaránt. A festmények mát első látásra is nyugalmat árasztanak magukból, a befogadó szemek előtt viszont feltárul a létezés megannyi furcsasága. S miközben a színek szabadsága rabul ejt, az óvatlan megfigyelő egyre tágabb magasságokba emelkedik. Anyag és szellem, teremtés és elmúlás, mind az univerzum egyensúlyát mutatják. Az átélés, elfogadás, beengedés ereje átáramlik a képeken, életerőt sugározva felénk a vásznakról. A szimbólumok egyszerű formái megadják azt a szabadságot, hogy felismerhessünk bennük az egyéni mondanivalót. A művésznő most megnyíló kiállításán láthatók először a világon páratlan módon készült képei. Egy speciális magnetizált anyag felhasználásával készíti és swarovski kristályokkal díszíti melyek elhelyezése a festmény adott részein változtatható,ezzel bevonva a vásárlót az alkotás folyamatába, így alakítva még személyesebbé a választott képet.

A művésznő hitvallása, hogy az otthonunkat díszítő festmény nem csupán egy dekoráció, hanem valóságos családtaggá válik, üzenetével, kisugárzásával nap mint nap különleges élményekkel gazdagítva életünket.

 

Képeinek forma és színszimbolikája mind az egyetemes tudathoz való közeledés eszközei, melynek befogadása segítség a bennünk rejlő tudás tudati szintre emeléséhez, egy teljesebb élet megéléséhez.

 

Ezt Önnek is látnia kell!

 

Ünnepélyes megnyitó: 2012. április 2-án 18,30 órakor.

 

A kiállítást megnyitja: Novák Péter színművész

 

Zene: Vámosi-Nagy Zsuzsa-fuvola és Szilágyi Kinga-Katinka-hárfa

 

Cím: Budapest V.kerület Erzsébet tér 7-8. Kempinski Galéria I.emelet.

 

A kiállítás 2012. május 31-ig látogatható a Kempinski Hotel Galériájában. A kiállítás időtartama alatt a képek kedvezményes feltételekkel megvásárolhatók

Kategória: Kiállítások | A közvetlen link.